Ter Stegen bevestigt voorlopig einde van Barça-onderhandelingen

Ter Stegen bevestigt voorlopig einde van Barça-onderhandelingen

3 mei 2020 – Marc-André Ter Stegen heeft bevestigd dat de gesprekken tussen hem en FC Barcelona voorlopig zijn afgebroken. Dat betekent overigens niet dat er definitief geen nieuwe verbintenis komt voor hem, maar wel dat het reeds uitgelekte nieuws klopt. "Maar er zijn op dit moment veel belangrijkere zaken dan mijn contract."Dat vertelt hij op het Instagramaccount van zijn oude club Borussia Mönchengladbach. Waar diverse Spaanse media beweerden dat het te maken had met de forse salariseis van de keeper, is dat volgens de doelman helemaal niet aan de hand. Volgens hem is de coronacrisis aanleiding om de gesprekken om te schorten. "De situatie moet eerst beter zijn, maar ik ben wel gelukkig bij FC Barcelona. Als we weer het gesprek aan kunnen gaan, gaan we dat doen."

Het contract van Ter Stegen loopt momenteel nog door tot en met 2022, maar de Catalanen willen het contract dus graag verlengen. Beide partijen zijn al maanden aan het onderhandelen, maar een akkoord kwam er niet en daardoor zijn de onderhandelingen voorlopig zelfs afgebroken. Mede daarom viel ook de naam van Ajax-keeper Andre Onana recentelijk weer in Catalonië.

Lees ook: Marca legt uit waarom FC Barcelona in de markt is voor Onana

Overigens wordt niet alleen over Ter Stegen gesproken dat hij zou willen vertrekken, ook stand-in Neto wordt alweer gelinkt aan een vertrek uit Camp Nou. De opvolger van Jasper Cillessen in Camp Nou zou voor een terugkeer staan naar Valencia.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 29 mei 2020

  2. donderdag 28 mei 2020