1.FC Köln-speler Verstraete hervat liefst niet: "Onverantwoord"

1.FC Köln-speler Verstraete hervat liefst niet: "Onverantwoord"

3 mei 2020 – 1.FC Köln-voetballer Birger Verstraete voelt er weinig voor om weer te gaan voetballen in de Bundesliga. Bij de Duitse middenmoter werden vrijdag drie besmettingen van het coronavirus geconstateerd, desondanks gaat de groepstraining gewoon door. Wat de Belgische middenvelder betreft, is voetballen onverantwoord. Ook omdat hij zelf vriend is van een hartpatiënte, die tot de risicogroep behoort. "Ik wil eerst dat iedereen gezond is voor we weer voetballen. Als de club beslist dat we verder doen zoals nu, dan denk ik wel dat er een signaal mag komen vanuit alle Bundesliga-teams om aan te kaarten dat dit onverantwoord is."Dat vertelt hij tegenover VTM Nieuws. "We trainen in twee groepen en je weet wel dat die jongens dan extreem dicht bij mij geweest zijn", beseft Verstraete, die het coronavirus volgens de tests zelf nog niet onder de leden heeft. "We hebben samen gefitnest, samen getraind. Het is op die test van donderdag niet aan te tonen dat ik zelf positief ben en daarom zal morgen iedereen opnieuw getest worden."

Lees ookProblemen voor 1.FC Köln: drie besmettingen na tests

Ondanks de besmettingen moet er bij 1.FC Köln wel gewoon worden doorgetraind, met het oog op de hervatting van de Bundesliga, die op de rol staat. Verstraete is tegen. "Wij moeten voorlopig niet in quarantaine en dat is wel een beetje bizar. Het was sowieso het plan dat we zouden blijven trainen in het geval van een negatieve test of positieve tests."

De Belg verwacht dat uit de nieuwe tests die komen weleens zou kunnen komen dat het virus zich onder de spelers heeft verspreid. "Het voetbal staat bij mij ook niet op de belangrijkste plaats, zeker omdat het nu zo dicht komt. Ik had voordien al beelden gezien van hoe het er op intensieve zorgen aan toegaat. En nu blijkt dat het virus ook dicht bij ons zit", aldus Verstraete. "Het is niet aan mij om te beslissen of de Bundesliga afgewerkt wordt, maar als elke speler anoniem zou mogen beslissen - dus zonder dat de club je iets kwalijk kan nemen -, dan ben ik zeer benieuwd hoe de stemming zou uitdraaien... Iedereen zegt hetzelfde. De gezondheid van de familie komt op nummer één. Voetbal is niet het belangrijkste."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 29 mei 2020

  2. donderdag 28 mei 2020