Brighton voelt niets voor afmaken PL op neutraal terrein

Brighton voelt niets voor afmaken PL op neutraal terrein

2 mei 2020 – Als het aan Brighton & Hove Albion ligt, wordt er in Engeland niet voor gekozen om de Premier League in slechts enkele stadions af te maken. Er wordt gesproken over een plan waarbij er in slechts vijf stadions gespeeld gaat worden door alle teams, maar dat ziet Paul Barber van Brighton & Hove Albion niet zitten.

Er moeten in Engeland nog negen wedstrijden worden gespeeld. Brighton zou er daarvan nog vijf thuis spelen, maar het is dus de vraag of dat gaat gebeuren. Volgens Barber is er ook sprake van een thuisvoordeel als er zonder supporters gespeeld wordt. "Natuurlijk moeten er concessies worden gedaan, en natuurlijk accepteren we het om zonder fans te spelen als dat nodig wordt geacht. Maar om in deze fase wedstrijden te spelen op neutraal terrein, heeft invloed op de integriteit van de competitie."

Als Brighton alle negen wedstrijden niet meer thuis kan spelen, kan dat volgens Barber zorgen voor slechtere resultaten. "Het zou ons benadelen. Het is nadelig om in een ander stadion te spelen in omstandigheden waar je je niet thuis voelt. Dat is duidelijk, ook als er geen fans kunnen zijn. Alle thuiswedstrijden die we nog moeten spelen, zijn bovendien tegen sterke teams." De club van Davy Pröpper staat vijftiende in de Premier League en is zodoende nog niet zeker van lijfsbehoud.

gerelateerd