Nijland doet oproep: "Twintig clubs in Eredivisie is eerlijk"

Nijland doet oproep: "Twintig clubs in Eredivisie is eerlijk"

2 mei 2020 – Als het aan Hans Nijland ligt, wordt er alsnog voor gekozen om SC Cambuur en De Graafschap toe te laten in de Eredivisie. De voormalig algemeen directeur van FC Groningen vindt het onrechtvaardig dat die clubs zich niet mogen melden op het hoogste niveau en hoopt dat er een oplossing komt.Er zijn voorstanders voor het plan met twintig clubs, maar ook tegenstanders. Dat weet Nijland ook. "Natuurlijk begrijp ik dat er problemen om de hoek komen kijken. Dat je naar de speelkalender moet kijken, dat burgemeesters hun zegje moeten doen. Maar laten we op voorhand het plan niet direct afschieten", zegt hij tegen Voetbal International. "Wat Cambuur en De Graafschap nu gebeurt is zó onrechtvaardig. Van mij hoeven ADO en RKC er niet uit, maar die twee clubs stonden al met 1 driekwart been in de Eredivisie. Dat heeft grote gevolgen."

Nijland onderhoudt goed contact met Cambuur en weet hoe de club is geraakt. "Zij willen januari 2022 naar een nieuw stadion verhuizen. Alles in Leeuwarden is ingericht op de Eredivisie. Het ziet er erg goed uit, inclusief skyboxen en sponsormogelijkheden. Deze winter hebben ze met het oog op de Eredivisie keuzes gemaakt. Contracten zijn opengebroken, jongens verlengd. Dat is allemaal zeer verantwoord als je er zo voorstaat. Nu worden ze ontzettend hard geraakt. Dat mag toch niet? En daarom moet je Cambuur en De Graafschap, die voor zover ik dat kan zien een gezond beleid voeren, de kans geven die ze verdienen."

Volgende week vrijdag staan Cambuur en De Graafschap tegenover de KNVB in de rechtbank in Utrecht. Nijland hoopt echter dat het zover niet komt. "Ik doe een dringend beroep op alle betrokkenen: laat de clubs en de bond hier samen uitkomen. Even de ego's en de eigen belangen opzij zetten. Los het samen op. Twintig clubs in de Eredivisie, dat is nu de eerlijke oplossing voor iedereen."

Lees ook: Stickeractie SC Cambuur: club rekent in ieder geval op halve ton

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 29 mei 2020

  2. donderdag 28 mei 2020

  3. woensdag 27 mei 2020