NEC kiest voor hoofdtrainer: "Meijer staat bij ons op één"

2 mei 2020, 14:59

Rogier Meijer is voor NEC de droomkandidaat om de nieuwe hoofdtrainer te worden. Dit seizoen werkten de Nijmegenaren nog met een trainerstrio, waartoe Meijer ook behoorde. Echter valt het driemanschap met François Gesthuizen en Adrie Bogers uit elkaar, omdat NEC liever toch één hoofdtrainer voor de groep heeft staan.

"Rogier Meijer staat bij ons op nummer één", erkent directeur Wilco van Schaik tegenover De Gelderlander. Dat NEC na een seizoen alweer stopt met het trainerstrio, wil niet zeggen dat de club het experiment als mislukt ziet. "Het was een constructie met risico's. Zitten ze alle drie op een lijn? Ze hebben toch allemaal een eigen ego. Net als ieder mens. Dat kan spanningen opleveren. Natuurlijk zijn die er geweest. Intern hebben ze discussies gehad. Dat hoort ook, maar wel met elkaar. Maar naar de groep toe hebben ze altijd een blok gevormd. We kijken tevreden terug."

Desondanks wil NEC het nieuwe seizoen met een hoofdtrainer werken. "De visie en de werkwijze blijven hetzelfde, maar er komt meer duidelijkheid als er een trainer eindverantwoordelijk is. Die kans is nu groter dan vorig seizoen toen we met doorlopende contracten te maken hadden. Met drie man aan het roer worden er altijd wel concessies gedaan, waardoor het eindresultaat in de details kan vertroebelen. Een trainer kan óók stappen zetten."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen