Gerbrands: "Dan moet je misschien wel een speler verkopen"

Gerbrands: "Dan moet je misschien wel een speler verkopen"

1 mei 2020 – Het is goed mogelijk dat PSV in de nabije toekomst spelers moet verkopen om de gemiste inkomsten van de coronacrisis te compenseren. Dat denkt directeur Toon Gerbrands in het scenario dat de stadions nog lang dichtblijven en er geen publiek aanwezig kan zijn bij de wedstrijden. Dan missen de Eindhovenaren dusdanig veel inkomsten, dat de verkoop van een speler nodig kan zijn.Dat vertelt Gerbrands tegenover De Telegraaf. "Als we de eerste competitiehelft zonder publiek moeten spelen, is de impact 15 miljoen euro. Dan kom je er niet met alleen het inleveren van salaris", zei Gerbrands. "Dan kun je aan weinig knoppen meer draaien. Dan moet je misschien wel een speler verkopen, om een financieel gat te dichten."

Lees ook: Spelersraad PSV voert positief gesprek over inleveren loon

De Eindhovenaren zijn een van de clubs die vooruitlopen op de gesprekken met de spelersvakbond (VVCS) en vakbond voor de clubs (FBO), omdat het haast wil maken met het terugdringen van de salarissen van spelers, terwijl de directieleden al zeiden dat twintig procent inleveren zolang er niet gevoetbald wordt.

"Als er allerlei voorwaarden worden gesteld door spelers dan kan een club z'n werk niet meer goed doen. Dan belanden we van de regen in de drup. Dan wordt het bijna onwerkbaar voor ons", zei Gerbrands over het inleveren van salarissen van spelers.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 juni 2020

  2. vrijdag 5 juni 2020

  3. donderdag 4 juni 2020