Janssen over afwezigheid WK 2010: "Had mijn kansen verpest"

Janssen over afwezigheid WK 2010: "Had mijn kansen verpest"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

1 mei 2020 – Theo Janssen vindt met terugwerkende kracht dat hij actief had moeten zijn op het WK van 2010. Dat de middenvelder niet bij de selectie hoorde die in Zuid-Afrika actief was, wijt hij vooral aan zichzelf. "Ik had mijn kansen daarvoor al verpest. Ik zegde vaak af. Met kleine blessures."

Dat vertelt hij tegenover De Gelderlander in een grote terugblik op zijn loopbaan. "Ik heb vijf interlands voor Oranje gespeeld. Dat is wat weinig. Ik had erbij moeten zijn op het WK van 2010", vindt Janssen met terugwerkende kracht. "Maar ja, Nederland had ook Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart. Dan dreigde vooral de bank. Dat vond ik niets. Als ik kwam, wilde ik spelen."

Sowieso had Janssen meer uit zijn loopbaan kunnen halen, zo erkent hij inmiddels wel. "Ik heb vier jaar in de top gespeeld. Bij Twente en Ajax. Spijt heb ik niet. Ik constateer slechts dat ik te laat ben ingestapt. Bij Vitesse had ik een geweldige tijd. Maar bij Twente werd ik 20 tot 30 procent beter", stelt Janssen, die eerder de stap had moeten maken naar de top. "Maar dat gebeurde niet. En dat had niets met gemakzucht te maken. In 2002 brak ik mijn been. Ik heb er jaren over gedaan weer echt het goede niveau te halen."

gerelateerd