Gisteren gemist: burgmeesters adviseren onveranderd, Diemers

Gisteren gemist: burgmeesters adviseren onveranderd, Diemers

2 mei 2020 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 1 mei.Burgemeesters nog steeds tegen Eredivisie met 20 clubs
De burgemeesters van Nederland hebben (opnieuw) een duidelijk statement gemaakt over het aantal clubs in de Eredivisie. Nadat de optie met twintig clubs eerder door de KNVB werd afgeschoten mede vanwege dat advies, is het standpunt van de burgemeesters na nieuw onderzoek van de Nederlandse voetbalbond onveranderd. "Het zou verstandiger zijn om juist terug te gaan naar veertien of twaalf Eredivisie-clubs."

Problemen voor 1.FC Köln: drie besmettingen na verplichte tests
Mogelijke problemen voor een herstart van de Bundesliga: bij 1.FC Köln zijn drie besmettingen van het coronavirus geconstateerd. Twee spelers en een fysiotherapeut zijn besmet geraakt en daarom in quarantaine gestopt voor twee weken. Desondanks blijft de groepstraining van de nummer tien van de Bundesliga wel 'gewoon' doorgaan.

Feyenoord verwacht dertig (!) procent van begroting in te leveren
Feyenoord gaat de gevolgen van de coronacrisis vermoedelijk fors voelen. De Rotterdammers verwachten zo'n dertig procent van hun begroting te moeten inleveren. Daarbij wordt uiteraard ook een beroep gedaan op de spelers, die loon moeten gaan inleveren. "De spelers, de directie, de technische staf uiteraard ook", verwacht algemeen directeur Mark Koevermans. Vermoedelijk gaan de topclubs tevens verder gezamelijk optrekken in een breder plan.

Diemers bevestigt ook interesse van Vitesse: "Ik wil graag weg"
Vitesse kan definitief worden toegevoegd aan het lijstje geïnteresseerden voor Mark Diemers. Nadat eerder FC Groningen en het Chinese Tianjin Tianhai FC werden bevestigd als belangstellenden heeft de middenvelder ook de concrete interesse van Vitesse bevestigd. "Ik wil graag weg en dat weet de club ook."

Trippier (29) verdacht van overtreden gokregels
Engels international Kieran Trippier (29) wordt ervan beschuldigd de regels wat betreft het voetbalwedden te hebben overtreden in de zomer van 2019. De verdediger van Atlético Madrid is daar door de Engelse voetbalbond (The Football Association) officieel van in staat van beschuldiging gesteld. De back heeft laten weten 'alle medewerking' te geven aan het onderzoek.

Spelersraad PSV voert positief gesprek over inleveren loon
De PSV-directie heeft vandaag (vrijdag) een tweede gesprek gevoerd met de spelersraad over het inleveren van de salarissen. Hoewel er nog geen akkoord is bereikt en er gewacht wordt op de spelersvakbond (VVCS) en vakbond voor de clubs (FBO), zijn de signalen voor een akkoord wel positief.

Meer nieuws

  1. vrijdag 29 mei 2020

  2. donderdag 28 mei 2020

  3. woensdag 27 mei 2020