Lyon-voorzitter Aulas woedend op Franse bond

Lyon-voorzitter Aulas woedend op Franse bond

1 mei 2020 – Olympique Lyon is op z'n zachtst gezegd woedend op de Ligue 1. De Franse competitieorganisator LFP besloot om de huidige stand als eindstand te houden, waarbij de club van Memphis Depay en Kenny Tete naast een Europees ticket grijpt op basis van de ranglijst. Voorzitter Jean-Michel Aulas laat het er niet bij zitten.Tegenover het Franse Le Progres stelt hij dat de huidige eindstand niet eerlijk tot stand gekomen is. Volgens hem heeft concurrent OGC Nice meer thuiswedstrijden gespeeld en maar één keer tegen het ongenaakbare Paris Saint-Germain gespeeld. Stade Reims en OGC Nice – de nummers vijf en zes die wel Europa ingaan – hebben slechts één punt meer dan Lyon. "Dat is gewoon niet eerlijk", laat de voorzitter weten. "Dit is geen amateurvoetbal, je moet met meer zaken rekening houden."

Lees ookLyon overweegt schadevergoeding te eisen voor einde seizoen

Daarnaast laat Aulas weten dat zijn club de laatste tien jaar een uitstekend seizoenseinde had. "We gaan tientallen miljoenen aan schadevergoeding eisen", zei de preses dan ook. Naast de competitie staat Lyon in de bekerfinale (die nog gespeeld wordt) en zit het nog in de Champions League, waardoor het dus nog wel Europa in kan gaan.

Ook had Aulas tegenover hetzelfde forse kritiek op de Franse bondsvoorzitter Noël Le Graët, die het in zijn ogen slecht gemanaged heeft. Eerder al opperde Lyon om te werken met play-offs, zodra er weer gevoetbald mag worden. Volgens Lyon werd dit ondersteund door andere clubs en was dit ook voor commerciële partijen interessant geweest. Dat voorstel werd donderdag echter afgewezen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 29 mei 2020

  2. donderdag 28 mei 2020

  3. woensdag 27 mei 2020