Spelersraad PSV voert positief gesprek over inleveren loon

Spelersraad PSV voert positief gesprek over inleveren loon

1 mei 2020 – De PSV-directie heeft vandaag (vrijdag) een tweede gesprek gevoerd met de spelersraad over het inleveren van de salarissen. Hoewel er nog geen akkoord is bereikt en er gewacht wordt op de spelersvakbond (VVCS) en vakbond voor de clubs (FBO), zijn de signalen voor een akkoord wel positief.

Dat heeft PSV laten weten. "Ook namens mijn collega's kan ik zeggen dat het een goed, constructief gesprek is geweest", vertelt aanvoerder Ibrahim Afellay op de clubsite. "De ernst van de situatie is ons helemaal duidelijk. Er is geen twijfel over de noodzaak om goed te kijken welke bijdrage we kunnen leveren."

Lees ook: 'PSV-leiding hoopt dat spelers snel deel van salaris afstaan'

Er wordt nog wel gewacht op de VVCS en de FBO voor het bereiken van een akkoord. "Die gesprekken respecteren we natuurlijk. Zij vertegenwoordigen ook ons als spelersgroep en PSV als club", laat Afellay weten. Maar wellicht als het heel lang duurt, dat er eerder al duidelijkheid komt, want dat is waar ze op hopen in Eindhoven. Afellay: "We rekenen er op dat er snel duidelijkheid komt."

De PSV-leiding liet al weten dat het salaris inlevert, wat voor verbazing zorgde bij de VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko. Hij liet weten dat de actie van Toon Gerbrands – om twintig procent salaris in te leverennog een staartje zou krijgen.

gerelateerd