Problemen voor 1.FC Köln: drie besmettingen na tests

Problemen voor 1.FC Köln: drie besmettingen na tests

1 mei 2020 – Mogelijke problemen voor een herstart van de Bundesliga: bij 1.FC Köln zijn drie besmettingen van het coronavirus geconstateerd. Twee spelers en een fysiotherapeut zijn besmet geraakt en daarom in quarantaine gestopt voor twee weken. Desondanks blijft de groepstraining van de nummer tien van de Bundesliga wel 'gewoon' doorgaan.Dat heeft de Duitse club bevestigd. "De gezondheid van spelers en staf hebben boven alle prioriteit", laat Horst Heldt, de sportdirecteur van 1.FC Köln, weten. "De maatregelen hebben zichzelf bewezen, zodat dit naar boven is gekomen en we op dit moment een individuele oplossing kunnen bedenken." Alle spelers die negatief testen, mogen wel gewoon doortrainen. 

Lees ook: Besluit over Bundesliga opgeschoven naar komende woensdag

Door het nieuwe beleid richting een mogelijke hervatting van de Bundesliga moeten alle spelers bij alle clubs twee keer worden getest op corona, zowel stafleden als spelers. Uit zo'n controle kwam de besmetting bij 1.FC Köln naar voren, waardoor de slachtoffers in quarantaine kunnen. Onduidelijk is nog of het gevolgen heeft voor de beslissing van de clubs.

Van de UEFA moeten de competities uiterlijk op 25 mei duidelijkheid geven of er nog hervat kan worden. In Nederland en Frankrijk is de stekker al uit het seizoen getrokken en waarschijnlijk dat de Belgen dit voorbeeld volgen. Mogelijk dat deze besmetting voor problemen gaat zorgen, omdat mogelijk meer spelers van 1.FC Köln besmet geraakt zijn.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 30 mei 2020

  2. vrijdag 29 mei 2020

  3. donderdag 28 mei 2020