Diemers heeft voorkeur voor Nederland door vaderschap

1 mei 2020, 19:11   Bijgewerkt: 1 mei 2020, 19:22

Fortuna Sittard-sterkhouder Mark Diemers (26) heeft de voorkeur om zijn loopbaan in Nederland te vervolgen. Hoewel de middenvelder een aanbieding van het Chinese Tianjin Tianhai FC op zak heeft, zou hij het liefst in de Eredivisie actief blijven na dit seizoen. FC Groningen, dat al langer belangstelling heeft, zou hij een mooie nieuwe uitdaging vinden.

Dat vertelt Diemers tegenover Veronica Inside. "Ik blijf graag in Nederland omdat ik net vader ben geworden", aldus Diemers. "Ik hoop dan ook dat FC Groningen rondkomt met Fortuna. En als de club nog geld aan mij wil verdienen, moeten ze dat nu doen want volgend jaar loop ik transfervrij de deur uit." Het verschil tussen vraag en aanbod zou ongeveer nog een half miljoen euro bedragen.

Lees ook: 'Diemers vermoedelijk naar China en niet naar Groningen'

De Chinese club zou financieel wel helemaal rond zijn met de Limburgers, maar dat avontuur heeft de voorkeur van Diemers vooralsnog niet. Overigens zouden er volgens Voetbal International nog meer opties zijn voor de middenvelder om in de Eredivisie te blijven: Vitesse heeft belangstelling, zo werd eerder al gemeld, en ook bij Feyenoord zou hij op een lijstje staan. Fortuna Sittard-trainer Kevin Hofland liet weten dat hij rekening houdt met een vertrek van Diemers.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen