Feyenoord verwacht dertig (!) procent van begroting in te leveren

Feyenoord verwacht dertig (!) procent van begroting in te leveren

1 mei 2020 – Feyenoord gaat de gevolgen van de coronacrisis vermoedelijk fors voelen. De Rotterdammers verwachten zo'n dertig procent van hun begroting te moeten inleveren. Daarbij wordt uiteraard ook een beroep gedaan op de spelers, die loon moeten gaan inleveren. "De spelers, de directie, de technische staf uiteraard ook", verwacht algemeen directeur Mark Koevermans. Vermoedelijk gaan de topclubs tevens verder gezamelijk optrekken in een breder plan.Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. Daarbij gaat Koevermans uit van het scenario dat er tot het einde van dit kalenderjaar zonder publiek gevoetbald moet worden. Bij RTV Rijnmond gaat Koevermans verder in op de gevolgen voor de Rotterdammers. "De zorgen zijn groot, maar dit seizoen hebben we geen problemen. Tot eind juni kunnen we aan alle verplichtingen voldoen", stelt hij.

De grootste verdieners zullen ook de meeste lasten van deze coronacrisis moeten dragen, zo erkent hij. De helft van de miljoenen die men moet saneren in De Kuip, gaat bespaard worden op personeelskosten, waaronder dus vooral de spelers. "We moeten met z'n allen wat gaan doen en de breedste schouders moeten daarbij ook de zwaarste lasten dragen", legt Koevermans uit. 

Topclubs spreken plan af
Verder kwam via het Algemeen Dagblad naar buiten dat Ajax, AZ, PSV en Feyenoord samenwerken aan een crisisplan om in te dienen in Den Haag. Dat hebben de clubs via een videocall vandaag (vrijdag) afgesproken. Dat gebeurde op initiatief van de Eredivisie CV.

Lees ookGrote Eredivisie-clubs vandaag om virtuele tafel over steunpakket

Daarbij is een analyse gemaakt van de vraagstukken, problemen en waarin er een rol ligt voor de overheid. Ook wordt er gesproken over het in te leveren deel startgelden van de Europese competities. Een verzoek tot staatssteun is reeds ingediend door de KNVB. Helemaal soepel verliep de vergadering overigens niet: Ajax en AZ zouden in meerdere vlakken niet op één lijn zitten.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 30 mei 2020

  2. vrijdag 29 mei 2020