Premier League-clubs blijven bij statement: uitspelen de wens

Premier League-clubs blijven bij statement: uitspelen de wens

1 mei 2020 – De Premier League-clubs hebben opnieuw besloten om het seizoen af te maken, mits dat veilig en gepast is om te doen. Ondanks dat het voetbal in Nederland en Frankrijk werd stilgelegd, is de wens in Engeland onveranderd gebleven. Net als in een voorgaande meeting waren de clubs duidelijk dat ze graag door willen voetballen, waardoor dat op de rol staat om te gebeuren.Dat heeft de Premier League laten weten. Cruciale beslissingen daarover zijn er nog altijd niet doorgehakt, wel is het nog altijd de bedoeling om verder te voetballen mits dat mogelijk is. Dat zal vermoedelijk gebeuren volgens het eerder gecommuniceerde plan: voetballen in enkele stadions, de teams en andere betrokkenen in quarantaine in hotels en het regelmatig testen van alle spelers.

Lees ook: Engelse voetbalbond stelt strenge eisen aan trainingen

Het plan was eerder al bekend gemaakt, waarbij Wembley een van de onderkomens zou worden. Wat de andere stadions worden, is nog niet gecommuniceerd. In de stadions mogen maximaal 400 mensen tegelijkertijd en het zal ook allemaal niet al te lang duren. Want op 22 augustus (!) zou de start van het nieuwe seizoen alweer gepland zijn. Eerder vandaag (vrijdag) stemde ook de Serie A voor het uitspelen van de competitie.

In de maanden juni en juli zouden dan de laatste nog 92 Premier League-wedstrijden moeten worden afgewerkt, waarbij de spelers en stafleden in hotels gescheiden worden van hun familieleden en anderen. Iedereen wordt op regelmatige wijze getest op het coronavirus, om zo besmetting te voorkomen. Op die manier kunnen de Engelse clubs de flinke financiële domper die er dreigt te ontstaan, nog enigszins tegengaan.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 31 mei 2020

  2. zaterdag 30 mei 2020