Trippier (29) verdacht van overtreden gokregels

Trippier (29) verdacht van overtreden gokregels

1 mei 2020 – Engels international Kieran Trippier (29) wordt ervan beschuldigd de regels wat betreft het voetbalwedden te hebben overtreden in de zomer van 2019. De verdediger van Atlético Madrid is daar door de Engelse voetbalbond (The Football Association) officieel van in staat van beschuldiging gesteld. De back heeft laten weten 'alle medewerking' te geven aan het onderzoek.Dat schrijft Sky Sports News op basis van bronnen bij de FA. "Ik wil duidelijk maken dat ik op geen enkel moment voetbalgerelateerde weddenschappen heb geplaatst of enig financieel voordeel heb ontvangen van weddenschappen van anderen", laat de verdediger weten in een reactie. Hij heeft tot en met 18 mei 2020 de tijd om te reageren op de beschuldigingen van de FA om zijn onschuld te bewijzen.

Trippier wordt voor het overtreden van twee regels verdacht. Ten eerste dat hij direct of indirect heeft gewed op (het verloop van) wedstrijden, op welk onderdeel van het spel of resultaat dat ook betreft. Ook zou hij informatie hebben gedeeld, wat niet mag vanwege zijn positie in het voetbal. Die informatie zou gebruikt zijn voor het zetten van weddenschappen. Daarbij zou het formeel gaan om de regels E8 (A) en E8 (B).

Hem hangt door deze beschuldiging mogelijk een zware schorsing boven het hoofd, zeker als de FIFA een potentiële straf van de FA gaat omzetten naar wereldwijde straf. Eerder kreeg Daniel Sturridge een sanctie van liefst vier maanden opgelegd, waardoor hij moest vertrekken bij zijn club Tabzonspor. Volgens Daily Mirror zou Trippier op zijn eigen transfer hebben ingezet. 

Trippier speelde zijn hele leven in Engeland en brak door bij Burnley, dat hem overnam van Manchester City. Vervolgens kwam hij bij Tottenham Hotspur alsnog in de top van de Premier League terecht, waarna hij afgelopen zomer voor ruim twintig miljoen euro vertrok naar de Madrileense grootmacht. Ook is hij een vast gezicht als international van Engeland, voor wie hij op het WK 2018 ook actief was.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 7 juni 2020

  2. zaterdag 6 juni 2020

  3. vrijdag 5 juni 2020