Ministerie van Volksgezondheid maakt 110 miljoen vrij voor clubs

1 mei 2020, 15:58

Er wordt door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport 110 miljoen euro extra vrijgemaakt voor de sportverenigingen in Nederland. Vrijdag is er door de ministerraad ingestemd met het voorstel van Martin van Rijn (Medische Zorg en Sport) om sportclubs de helpende hand te bieden.

Het geld dat wordt vrijgemaakt is bedoeld om de jeugdopleidingen van clubs te kunnen helpen. De rol van de verenigingen is niet te onderschatten, vindt Van Rijn. "De sportvereniging is een plek waar veel mensen samenkomen. Niet alleen om te bewegen, maar juist ook als sociale ontmoetingsplek. Met het steunpakket ondersteun ik de sportverenigingen die het financieel zwaar hebben door de gevolgen van het coronavirus en waar we als kabinet juist nu een beroep op doen", zegt Van Rijn.

Een groot deel van het bedrag, namelijk 90 miljoen euro, komt in de vorm van het kwijtschelden van de huur van de sportaccommodaties. Daarmee besparen veel clubs een groot gedeelte van de uitgaven. Het gaat verder om een eenmalige tegemoetkoming van maximaal 2500 euro per sportvereniging.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen