Eagles-directeur Van Dop baalt van onrust: "Gaat mij echt te ver"

Eagles-directeur Van Dop baalt van onrust: "Gaat mij echt te ver"

1 mei 2020 – De discussies die zijn ontstaan door het besluit van de KNVB om SC Cambuur en De Graafschap niet te laten promoveren, hebben voor ergernis gezorgd bij Go Ahead Eagles-directeur Jan Willem van Dop. De geroutineerde voetbalman snapt dat de twee koplopers naar de Eredivisie willen, maar wil dat het wel eerlijk verloopt.Donderdag lekte uit dat de Coöperatie Eerste Divisie opdracht heeft gegeven naar een Eredivisie met twintig clubs. Dat nieuws is nu bevestigd door Van Dop. "Er is beslist in de laatste call, dat wij als clubs het akkoord vinden om naar het idee te kijken", zegt hij tegen RTV Oost. Aanvankelijk leken de clubs juist tegen het plan. "Ik vind in de aanvliegroute hoe dat destijds is gebracht, snap ik ook dat wij als Eerste Divisie-clubs hebben gezegd; geen denken aan. Als de KNVB daar niet mee komt, maar je laat alles over aan derden die maar met leuke ideeën kunnen komen. Meneer Chris Woerts en meneer Valentijn Driessen, ja allemaal prima, maar volgens mij gaan die niet over competities."

"Dat heeft mij vreselijk geïrriteerd omdat het gaat over het belang van ons als clubs. Als ik dan merk dat ook nog eens gebruikt wordt dat er druk komt van de top vier. Die zeggen; een jaar geleden wilden we heel graag naar zestien clubs in de eredivisie en vervolgens is het om hun supporters te compenseren moeten we nu naar twintig. Wacht even, wij hebben ook supporters, die wij misschien ook moeten compenseren. Dan gaat het mij echt te ver", zegt Van Dop.

?Wat hij wel kan begrijpen, is dat Cambuur en De Graafschap er alles aan doen om te promoveren. "Ik snap echter ook wel dat dit nu een bepaalde optie kan zijn omdat er een bepaalde onvrede op dit moment is. Je moet gewoon weer proberen die saamhorigheid en solidariteit te gaan vinden. Dan kan het, weliswaar onder bepaalde voorwaarden, een idee zijn."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 7 juni 2020

  2. zaterdag 6 juni 2020

  3. vrijdag 5 juni 2020