UEFA staat achter besluit KNVB en bekrachtigt dat met brief

UEFA staat achter besluit KNVB en bekrachtigt dat met brief

1 mei 2020 – De manier waarop de KNVB de Europese tickets heeft verdeeld, kan op goedkeuring rekenen van de UEFA. De Europese voetbalbond gaf eerder aan dat de startbewijzen moeten worden vergeven door middel van de huidige ranglijst en dat is precies wat de KNVB heeft gedaan. De Nederlandse bond heeft vrijdag door middel van een brief uit Nyon steun gekregen van de UEFA.De UEFA heeft de brief niet alleen naar de KNVB, maar ook naar FC Utrecht gestuurd. Dat heeft de Nederlandse bond bevestigd. 'Over toelating tot de Europa League 2020/2021', begint het verhaal van de Europese bond. 'Indien een nationale bond om legitieme redenen een besluit neemt over het voortijdig beëindigen van de bekercompetitie, dan kan geen winnaar worden aangewezen op sportieve gronden.'

Dat lijkt slecht nieuws voor Utrecht. De Domstedelingen staan op de ranglijst net achter een Europese plaats, met drie punten minder dan Willem II. Utrecht voelde zich zwaar tekort gedaan door de KNVB, omdat het naast de bekerfinale tegen Feyenoord ook nog een duel minder had gespeeld dan Willem II in de competitie.

De UEFA kiest ervoor om het ticket van de bekerfinale te vergeven in de competitie. Het ticket gaat naar nummer drie Feyenoord, omdat het achter de twee ploegen staat die de Champions League in gaan.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 4 juni 2020

  2. woensdag 3 juni 2020