Cambuur en De Graafschap volgende week in rechtbank

Cambuur en De Graafschap volgende week in rechtbank

1 mei 2020 – SC Cambuur en De Graafschap staan volgende week tegenover de KNVB. Vrijdag is duidelijk geworden dat het kort geding dat de clubs hebben aangespannen vanwege het mislopen van promotie, op vrijdag 8 mei om 10.00 uur zal plaatsvinden in Utrecht.Dan zal de rechtbank in Utrecht zich buigen over de kwestie. Cambuur en De Graafschap hebben een zaak aangespannen omdat het in hun ogen onterecht is dat ze niet promoveren naar de Eredivisie. De KNVB vond het niet juist om clubs te laten promoveren terwijl de competitie nog niet helemaal beslist was.

Op rechtspraak.nl wordt bevestigd dat de kwestie volgende week vrijdag voor zal komen. 'In dit kort geding vragen de eisers (De Graafschap en Cambuur) de rechter om in een spoedeisende zaak een snelle, voorlopige beslissing te nemen. De twee clubs uit de Keuken Kampioen Divisie zijn het niet eens met het besluit van de KNVB om af te zien van promotie en degradatie in het betaald voetbal in het seizoen 2019/2020. Op de zitting zullen de eiser en de gedaagde (KNVB) hun standpunten naar voren brengen, de rechter stelt vragen en vertelt hoe hij tegen de zaak aankijkt. Aan het einde van de zitting geeft de rechter aan wanneer hij uitspraak doet, dat is in elk geval binnen 2 weken.'

Er mag geen publiek bij de zitting aanwezig zijn. De rechtbank onderzoekt de mogelijkheid om de zitting via een livestream uit te zenden.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 31 mei 2020

  2. zaterdag 30 mei 2020