Heracles-directeur: "We kunnen niet op dezelfde voet verder"

Heracles-directeur: "We kunnen niet op dezelfde voet verder"

1 mei 2020 – Ook bij Heracles Almelo zijn de zorgen aanwezig omdat het voetbal lange tijd stilligt door de coronacrisis. Directeur Rob Toussaint beseft dat er dingen moeten veranderen en ziet ook dat mogelijk voetballen zonder publiek de sporen zal nalaten.Tegenover Tubantia gaat hij in op de situatie van de club. "We zijn intern heel druk met de vraag: wat betekent het allemaal voor ons?", aldus de algemeen directeur. "We kunnen niet op dezelfde voet verder in het betaald voetbal, daar gelooft niemand in. We voeren hier veel gesprekken, met onze commerciële afdeling bijvoorbeeld, over een stadion zonder publiek. Hoe doen we dat, wat kunnen we seizoenkaarthouders wel bieden? In ieder geval toegang tot de beelden, maar wat nog meer? Er gebeurt veel achter de schermen, maar er is nog veel onzeker."

Over een loonoffer is nog niets bekend, zegt Toussaint. "De afspraak is dat dit collectief wordt opgepakt. Vanuit de Eredivisie, de Eerste Divisie, FBO en de vakbonden. Wij scharen ons achter alle maatregelen die nodig zijn om de hele voetbaltak overeind te houden. Het pakket is groot, het inleveren van salaris is daar een klein onderdeel van en het spreekt voor zich dat wij ook een loonoffer doen."

Voor Cyriel Dessers, die gedeeld topscorer is geworden van de Eredivisie, was in de winter al de nodige interesse. Toen wilde de club hem niet laten gaan. "In die periode hadden we hem keihard nodig en was het aanbod niet aantrekkelijk genoeg. Zonder Dessers was onze continuïteit misschien in gevaar gekomen. Met de wetenschap van nu maakt iedereen andere keuzes, maar dat is achteraf."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 29 mei 2020

  2. donderdag 28 mei 2020

  3. woensdag 27 mei 2020