Gisteren gemist: onderzoek Eerste Divisie, PSG krijgt landstitel

Gisteren gemist: onderzoek Eerste Divisie, PSG krijgt landstitel

1 mei 2020 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 30 april.'Eerste Divisie laat onderzoek doen naar Eredivisie met 20 clubs'
De Eerste Divisie staat wél open voor een Eredivisie met twintig clubs. Clubs hebben de Coöperatie Eerste Divisie (CED) toestemming gegeven onderzoek te doen naar wat voor gevolgen dit heeft voor de eigen competitie. Een tijdelijke uitbreiding van de Eredivisie met SC Cambuur en De Graafschap zou betekenen dat een niveau lager achttien clubs actief zijn.

Ligue 1: titel PSG en promotie/degradatie-regeling
Paris Saint-Germain is officieel uitgeroepen tot kampioen van Frankrijk. Voor de Parijzenaars betekent dat de derde landstitel op rij. Tevens gaat PSG samen met Olympique Marseille en Stade Rennes de Champions League in. Daarnaast treedt tussen de Ligue 1 en Ligue 2 wél een promotie/degradatie-regeling in werking. Door de coronamaatregelen vanuit de overheid was het in Frankrijk niet meer mogelijk het seizoen te hervatten.

'Kuyt wil volgende hoofdtrainer Feyenoord worden'
Op den duur blijft Dirk Kuyt een beoogde hoofdtrainer voor Feyenoord. Het clubicoon wil nog altijd de volgende eindverantwoordelijke worden. Zolang Dick Advocaat op het pluche zit, kiest de 39-jarige Kuyt ervoor om in de luwte zoveel mogelijk bagage te verzamelen.

Driemanschap NEC uit elkaar: Meijer beoogd hoofdtrainer
Het trainerstrio van NEC valt uit elkaar. Van Adrie Bogers nemen de Nijmegenaren afscheid en Fraçois Gesthuizen keert terug naar de jeugdacademie. Rogier Meijer, die dit seizoen het driemanschap compleet maakte, is de beoogde hoofdtrainer.

Officieel: Ten Rouwelaar verruilt NAC voor Anderlecht
Jelle ten Rouwelaar heeft zijn overgang naar Anderecht afgerond. Na dertien jaar verlaat hij NAC Breda en gaat de Fries in Brussel als keeperstrainer aan de slag. "Gezien zijn staat van dienst en loyaliteit aan NAC, gunnen wij hem dit van harte", aldus NAC's technisch directeur Tom van den Abbeele.

Meer nieuws

  1. zondag 7 juni 2020

  2. zaterdag 6 juni 2020

  3. vrijdag 5 juni 2020