Ligue 1: titel PSG en promotie/degradatie-regeling

30 april 2020, 17:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Paris Saint-Germain is officieel uitgeroepen tot kampioen van Frankrijk. Voor de Parijzenaars betekent dat de derde landstitel op rij. Tevens gaat PSG samen met Olympique Marseille en Stade Rennes de Champions League in. Daarnaast treedt tussen de Ligue 1 en Ligue 2 wél een promotie/degradatie-regeling in werking. Door de coronamaatregelen vanuit de overheid was het in Frankrijk niet meer mogelijk het seizoen te hervatten.

De eindstand is door de competitieorganisator LFP opgemaakt op basis van het gemiddelde aantal punten. Dat verandert verder niets aan de stand. Het eerste Europa League-ticket gaat naar Lille. Onduidelijk is nog wat met twee andere deelnamebewijzen gebeurt. Normaliter verzekeren de winnaars van de Coup de la Ligue (finale is Olympique Lyon - PSG) en de Coup de France (PSG - Saint-Etienne). Wanneer deze tickets volgens de ranglijst verdeeld worden, mogen OGC Nice en Stade de Reims zich gelukkig prijzen en grijpt het Olympique Lyon van Memphis Depay en Kenny Tete overal naast.

Lees ook: 'Franse clubs dreigen 243 miljoen aan mediagelden mis te lopen'

Promotie/degradatie

Het besluit is ook slecht nieuws voor Amiens en Toulouse. Beide ploegen degraderen naar de Ligue 2. Hekkensluiter Toulouse stond mijlenver achter op de rest, maar nummer negentien Amiens SC had nog wel degelijk kansen om erin te blijven. Voor hen komen Lorient en RC Lens in de plaats. Die beide ploegen waren nog verwikkeld in een zeer spannende promotiestrijd. Koploper Lorient had namelijk 54 punten, gevolgd door RC Lens met 53 punten. AC Ajaccio (52), Troyes (51) en Clermont Foot (50) hadden nog alle kans op promotie.

Tot slot spreekt de LFP in de verklaring de hoop uit om het nieuwe seizoen op 22 augustus te beginnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen