Rakitic durft een risico te nemen en wil voetballen: "Voor de fans"

30 april 2020, 13:54

Ivan Rakitic heeft een pleidooi gehouden om de Spaanse competitie op korte termijn weer te hervatten. De middenvelder van FC Barcelona ziet het als de plicht voor voetballers om terug te keren op het voetbalveld. "Ik wil spelen", windt de Kroaat er geen doekjes omheen.

Dat vertelt hij tegenover Marca. Voor Rakitic is het voetballen net zo gewoon als het werken in de supermarkt voor caissières is. "Zij kleden zich ook om en lopen het risico om het coronavirus te krijgen. Alle werknemers die naar hun werk gaan, lopen ook dagelijkse risico's. Die zullen wij ook hebben, want we moeten beseffen dat we nooit voor honderd procent beschermd zijn."

Toch is Rakitic bereid om dat risico te nemen voor de fans. "Iedereen heeft het over de economische gevolgen, de gevolgen voor de speelkalender, promotie- en degradatie. Maar uiteindelijk voetbal je voor de fans en voetbal is een deel van hun leven. We moeten een sociale stap zetten, zodat we de mensen weer kunnen vermaken", aldus de middenvelder. "De tijd is gekomen dat wij iets moeten teruggeven aan de samenleving, na alles wat de samenleving ons heeft gegeven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen