FC Groningen liep in 2006 CL-voetbal mis door buitenspelgoal

30 april 2020, 12:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Als de VAR eerder geïntroduceerd was in de voetbalwereld, dan had FC Groningen in de Champions League gespeeld. In het seizoen 2005/06 waren de Noorderlingen akelig dichtbij deelname aan het miljardenbal. Wesley Sneijder voorkwam dat met een laat doelpunt, dat had afgekeurd moeten worden wegens buitenspel. Dat kwam jaren later pas aan het licht. "Dat doelpunt was nu nooit doorgegaan", erkent Ben Haverkort, destijds arbiter.

Op de site van FC Groningen blikt de club terug op de finale van de play-offs, waarin Sneijder met een late goal (2-1) zorgde dat Ajax de finale van de play-offs won. "Na afloop was vriend en vijand het erover eens dat het een geweldige wedstrijd was geweest. Memorabel. En als scheidsrechter had ik daarin mijn rol gehad. Geen wanklank, alleen maar complimenten", zei Haverkort. Pas recent veranderde dat beeld.

"Tot een paar jaar later iemand mij erop wees dat aan het doelpunt van Sneijder een buitenspelsituatie vooraf was gegaan. Het zicht van Roorda werd deels ontnomen door een Ajax-speler, die op dat moment in de baan van het schot buitenspel stond. Niemand had het ooit opgemerkt. Spelers niet tijdens de wedstrijd, mijn assistenten niet en ook na afloop niemand. Pas jaren later", blikt hij terug. "Dat doelpunt van Sneijder was nu nooit doorgegaan. Dan was ik als scheidsrechter naar de kant geroepen en hadden we met elkaar buitenspel geconstateerd." Dan was het overigens normaliter wel verlengen geworden, omdat Ajax het heenduel met dezelfde cijfers had gewonnen. Helemaal zeker aan deelname aan het miljarden bal was het dus niet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen