Twente moet weer opbouwen: 'poging nummer zoveel'

Twente moet weer opbouwen: 'poging nummer zoveel'

30 april 2020 – Het vertrek van Ted van Leeuwen betekent vermoedelijk (noodzakelijkerwijs) een grote renovatie binnen FC Twente. De Tukkers moeten de club zelfs van onderaf aan opbouwen, om vervolgens de selectie te voorzien van nieuwe spelers en zoals het nu lijkt ontegenzeggelijk een nieuwe trainer. 'Komende zomer begint FC Twente weer helemaal opnieuw. Het is poging nummer zoveel.'Dat schrijft TC/Tubantia. Door het nieuws over Van Leeuwen was het aanblijven van trainer Gonzalo García al schier onmogelijk, maar inmiddels zou dat zelfs vast te staan. Want ook het regionale dagblad onderstreept dat García moet vertrekken, nu Van Leeuwen – die hem vaak heeft beschermd – vertrekt. Diens assistenten Dennis van der Ree en Peter Niemeyer, die allebei beschikken over een aflopende verbintenis, zullen het schip ook moeten verlaten.

Lees ook: 'Selectie FC Twente ondergaat deze zomer metamorfose'

Voor er een nieuwe trainer (en dus vrijwel volledige nieuwe technische staf) wordt aangesteld, komt er normaliter eerst een nieuwe technisch directeur. 'Of je maakt beide functies tot één, maar daarvoor liggen de geschikte kandidaten niet voor het oprapen', doet TC/Tubantia een suggestie. Zeker is volgens de ochtendkrant dat er haast geboden is. Niet alleen omdat er na het vertrek van Van Leeuwen nog maar weinig voetbalknowhow is, ook omdat er 'een veelvoud' aan nieuwe spelers nodig is.

'Misschien is dit wel het juiste moment om de boel helemaal om te gooien, wellicht is de timing zeldzaam beroerd. De toekomst zal uitwijzen of het verstandig is geweest. Feit is dat er wederom een gezichtsbepalende figuur in de organisatie is weggestuurd. Of het nou de trainer is, of de directeur: zo gaat het al acht jaar lang in Enschede, waar vroeg of laat iedereen voor de bijl gaat', schrijft het dagblad.

Lees ook'Van Leeuwen slachtoffer van machtsstrijd bij FC Twente'

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 juni 2020

  2. donderdag 4 juni 2020