Spoorboekje: Feyenoord traint, belangrijke call Premier League

Spoorboekje: Feyenoord traint, belangrijke call Premier League

1 mei 2020 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 1 mei.
Nieuws

Feyenoord terug op het trainingsveld
Diverse clubs hebben hun rentree gemaakt op het trainingsveld en ook Feyenoord gaat dat voorbeeld volgen. De Rotterdammers gaan vanaf vandaag (vrijdag 1 mei) in kleine groepjes en zich geheel houdend aan de voorschriften van het RIVM weer trainen. De bedoeling is dat er in elk geval tot het einde van deze nieuwe maand getraind wordt in Rotterdam-Zuid.

Hoe wil de Premier League verder?
De twintig Premier League-clubs hebben voor vandaag een call belegd. In de videovergadering vormt document 'Project Restart' de leidraad. Daarin staat beschreven hoe de Engelse competitie op den duur weer kan hervatten. Het zal veel voer voor discussie opleveren, maar een definitief besluit over het wel of niet hervatten komt er vandaag nog niet.

Specials

Terug naar het seizoen 2008/09: sc Heerenveen pakt eerste prijs ooit
De Eredivisie ligt stil en ook in het buitenland wordt niet gevoetbald. Alle tijd om de archieven in te duiken in de nostalgische seizoenen die Nederland heeft gekend. We blikken terug op de verrassingen van de laatste twintig jaar: welke clubs, spelers en trainers zorgden voor vreugdevolle verrassingen of juist sombere surprises? In deel negen: het seizoen 2008/2009 waarin sc Heerenveen de eerste prijs uit de clubhistorie veroverde.

Wedstrijden

Smolevichy-STI - Energetyk-BGU (15.00 uur)
In veel landen wordt er serieus overwogen of er toch niet weer gespeeld kan worden. Zonder publiek, in aangepaste vorm en in diverse competities. Maar in Wit-Rusland rolt de bal nog altijd 'gewoon' en dat zal ondanks de corona-uitbraak voorlopig ook niet meer veranderen. De zevende speelronde wordt afgetrapt door Energetyk-BGU, dat nog zo verrassend goed begon aan de competitie. Na drie nederlagen is het echter flink afgezakt, terwijl opponent Smolevichy-STI dit seizoen nog geen wedstrijd won. Lukt dat nu voor het eerst?

Voetbal op tv

09.00 uur: Classic Match: AZ – Ajax (bekerfinale 2006/07), FOX Sports 1, flashback
18.30 uur: Paniekvoetbal, Ziggo Sport, tv-programma
20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbaltalkshow

Meer nieuws

  1. zondag 7 juni 2020

  2. zaterdag 6 juni 2020

  3. vrijdag 5 juni 2020