Fellaini leent Standard Luik drie miljoen euro voor licentie

30 april 2020, 08:56

De toekomst van Standard Luik lijkt voorlopig gered. Marouane Fellaini (op archiefbeeld) gaat zijn oude club, waar hij doorbrak als profvoetballer, op voorspraak van Axel Witsel financieel ondersteunen. Hij heeft toegezegd drie van de in totaal benodigde twaalf miljoen euro te lenen. Samen met de andere investeerders hoopt de Belgische club dat het genoeg is. 

Dat schrijft Het Nieuwsblad althans. Standard Luik kreeg recentelijk geen licentie voor het nieuwe seizoen en heeft nog twaalf miljoen euro nodig om volgend seizoen uit te mogen komen op het hoogste niveau in België. Witsel, die zelf anderhalf miljoen euro in het project stopte, vroeg zijn collega-voetballer om mee te doen en die gehoorzaamde.

Lees ook: Standard Luik krijgt geen proflicentie van de KBVB

Anders dan Witsel gaat hij niet investeren in het vastgoedvennootschap van voorzitter Bruno Venanzi, maar leent hij de drie miljoen euro aan Standard Luik. Volgens het Belgische medium doet hij dat naar ook nog eens een gunstige rente. Samen met alle andere investeerders moeten de autoriteiten in België overtuigd zijn om het licentieschap alsnog toe te kennen voor volgend seizoen. Op 5 mei krijgt de club uitsluitsel over hun toekomst.

Fellaini (32) voetbalt momenteel bij het Chinese Shandong Luneng, waar hij naar verluidt een miljoenensalaris opstrijkt. Eerder speelde hij ook bij Manchester United en Everton, de club waar hij vanaf Standard Luik voor een kleine twintig miljoen euro naar vertrok.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen