Ook Vitesse gaat kijken naar opties voor een loonoffer

Ook Vitesse gaat kijken naar opties voor een loonoffer

30 april 2020 – Vitesse gaat in navolging van onder andere PSV, sc Heerenveen, FC Twente en Willem II de mogelijkheden van een loonoffer bekijken. De Arnhemmers hebben inmiddels werkgroepen in het leven geroepen om handelend op te treden in deze crisistijd, al wacht het wel op de gesprekken met vakbonden VVCS en ProProf.Dat schrijft De Gelderlander althans. Volgens de ochtendkrant staat Vitesse voorlopig financieel nog niet op omvallen, maar wordt er in Arnhem wel zeer kritisch gekeken naar alle uitgaven. Ook gaat de club in gesprek over 'redelijke huurafspraken' in stadion GelreDome, waar het – alleen voor de wedstrijddagen – een flinke huur voor moet betalen.

Lees ookDirectie Willem II brengt loonoffer en vraagt om steun van fans

"We kijken naar alle kosten. In dit geval is het misschien wel een voordeel dat we twaalf aflopende contracten hebben", licht algemeen directeur Pascal van Wijk toe tegenover het regionale medium. "Met de coronacrisis komt er waarschijnlijk ook een andere salarishuishouding." Op het gebied van sponsoring en wedstrijdtickets zullen de inkomsten voor Vitesse heel anders worden.

"Zeker over kaartverkoop is niets te zeggen. Het is niet eens duidelijk of er straks publiek bij wedstrijden is toegestaan. Maar sponsoring is ook een onzekere factor. Dit gaat in totaliteit meteen over miljoenen aan inkomsten", verwacht Van Wijk.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 juni 2020

  2. vrijdag 5 juni 2020

  3. donderdag 4 juni 2020