Verbeek ontbindt contract in Australië: "Geen enkele garantie"

Verbeek ontbindt contract in Australië: "Geen enkele garantie"

29 april 2020 – Gertjan Verbeek heeft zijn contract als trainer van Adelaide United laten ontbinden. De vooruitzichten van het Australische voetbal zijn zo onzeker, dat dit de beste oplossing was voor de trainer. "Adelaide kon mij geen enkele garantie geven of er volgend seizoen überhaupt voetbal is in Adelaide."

Het voetbal in Australië ligt net als in heel Europa al weken op z'n gat en het ziet er niet naar uit dat er spoedig verandering in komt. "De vooruitzichten zijn erg onzeker. Ook de financiële situatie van de club is niet goed", zegt Verbeek bij Op1. "Daar komt bij dat ik de kost moet verdienen voor mijn gezin. Vanuit Nederland kan dat beter dan in Australië."

Als het coronavirus niet had toegeslagen, was Verbeek nog graag in Australië gebleven. "Ik had gehoopt op een tweede jaar en misschien wel een derde. We hadden het ontzettend naar ons zin. Ik was vooral ook blij dat mijn vrouw en de kleine zich goed hadden aangepast. Ik heb er een leuke tijd gehad, naast mijn werk bij de club."

 

gerelateerd