Willem II nog niet helemaal zeker van Europees voetbal

29 april 2020, 16:39

De euforie van Willem II is misschien te voorbarig geweest. Uit de brief die de KNVB woensdag stuurde aan clubs blijkt dat Europese deelname nog geen zekerheid is. Het lot van de Tilburgers ligt in handen van de UEFA en staat dit los van de rechtszaak die FC Utrecht begint.

Volgens De Telegraaf, die de brief in handen heeft, is het in theorie mogelijk dat Nederland voor volgend seizoen vier in plaats van vijf Europese tickets krijgt. Omdat de bekerfinale niet wordt gespeeld, besloot de KNVB de verdeling op basis van de ranglijst te doen. Als nummer vijf van de Eredivisie werd Willem II daarmee de gelukkige. Echter moet het nog definitief groen licht krijgen van de UEFA.

Lees ook: KNVB stuurt clubs e-mail en verdedigt genomen besluiten

'Wij benadrukken dat dit nog door de UEFA moet worden bevestigd en dat indien de UEFA het hiermee niet eens is, de kans bestaat dat wij deze plaats niet toebedeeld krijgen in het seizoen 2020/'21', staat in de brief van de KNVB. Wanneer de Europese bond het voorstel afkeurt, moet daarnaast Feyenoord vrezen voor directe plaatsing voor de groepsfase. Dit ticket was normaliter bestemd voor de bekerwinnaar. Het zou kunnen betekenen dat de Rotterdammers de voorronde ingaan. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen