Verzoek aan Bundesliga: hele ploeg in quarantaine bij besmetting

29 april 2020, 16:11

De Duitse politiek steunt een hervatting van de Bundesliga. Sportministers van de deelstaten geven groen licht, maar roepen op tot strikte maatregelen wanneer een speler positief test. Bondskanselier Angela Merkel praat donderdag met de minister-presidenten. In de videocall komt ook het Duitse voetbal aan bod.

'Bij een positieve test van een speler of staflid, moet het hele team in quarantaine', stellen de sportministers in een gezamenlijke verklaring. Het plan is om in het weekend van 8-10 mei de (2.) Bundesliga achter gesloten deuren te hervatten. Vanuit de DFL - de organisator van de profcompetities in Duitsland - is de afgelopen weken al gewerkt aan een gedetailleerd draaiboek.

Draaiboek Bundesliga: mondkapjes en thuis douchen

Wat er moet gebeuren bij een positieve test, is een belangrijk punt. De ministers vinden dat de volledige verantwoordelijkheid in dat geval bij de lokale gezondheidsdiensten ligt. "Wanneer iemand besmet raakt, moeten wij met experts overleggen", aldus Borussia Dortmund-baas Hans-Joachim Watzke tegen ZDF. Watzke denkt tevens dat de kans op besmetting binnen selecties nihil is. "Het plan dat wij op poten zetten, biedt meer zekerheid dan in andere sectoren. Een wedstrijd achter gesloten deuren is een van de veiligste manieren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen