Roy ziet perfecte match tussen Van de Beek en Juventus

29 april 2020, 12:44

Het is goed mogelijk dat Donny van de Beek zijn laatste wedstrijd in het shirt van Ajax heeft gespeeld. De 23-jarige middenvelder ligt goed in de markt en staat naar verluidt in de belangstelling van meerdere topclubs. Kiest Van de Beek ervoor om de Eredivisie te verlaten, dan raadt Bryan Roy hem aan in Italië aan de slag te gaan.

Uit eigen ervaring weet Roy wat het is om de overstap van Ajax naar de Serie A te maken. In 1992 verruilde hij de club uit Amsterdam voor Foggia. "Donny past perfect op het middenveld van Juventus en bij het Italiaanse voetbal in het algemeen", zegt de oud-jeugdtrainer van Ajax tegen TuttoJuve.com. "Hij is een van de jongens van de gouden generatie die ik goed ken. Samen met Matthijs de Ligt zat hij in mijn team. Fysiek was hij altijd al verwoestend en op jonge leeftijd wist hij al hoe hij moest aanvallen verdedigen. Hij was erg verlegen, maar sterk op het veld."

Meerdere clubs azen op de handtekening van Van de Beek. Onder meer Real Madrid en Manchester United worden genoemd als mogelijk bestemming voor de Oranje-international. "Hij is een complete speler met als specialiteit zijn diepte vanuit het middenveld. Ik zou hem graag zien samenspelen met Miralem Pjanic of naast Rodrigo Bentancur zien spelen. In het algemeen past zijn manier van spelen bij Juventus."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen