'Selectie FC Twente ondergaat deze zomer metamorfose'

29 april 2020, 08:26

De selectie van FC Twente ondergaat deze zomer een metamorfose, is de verwachting van De Telegraaf. Slechts acht van de 24 spelerscontracten lopen door, terwijl het nog maar de vraag is of Joël Drommel, Lindon Selahi en Julio Pleguezuelo ook volgend seizoen het rood om de schouders dragen. De club uit Enschede maakte dinsdag bekend dat technisch directeur Ted van Leeuwen aan het einde van het seizoen [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/366733/van-leeuwen-moet-vertrekken-bij-fc-twente-andere-koers-varen/,_blank,moet vertrekken], terwijl vermoedelijk ook afscheid wordt genomen van trainer Gonzalo García.

Het staat vast dat er een hoop gaat veranderen bij Twente. Dat heeft mede te maken met de coronacrisis, die grote financiële gevolgen heeft voor de club. Volgens De Telegraaf biedt de leegloop van de selectie in deze tijd ook kansen: zonder dat er onderhandeld moet worden met spelers kan er in het salarishuis worden gesneden. Met Van Leeuwen aan het roer konden spelers nog voor 400.000 euro op de loonlijst belanden. Dat zal in 'de nieuwe werkelijkheid' worden begrensd tot maximaal 200.000 euro.

Omdat FC Twente de Grolsch Veste en de catering in het stadion in eigen beheer heeft, loopt de club door de coronacrisis veel inkomsten mis. Wordt er komend seizoen zonder publiek gespeeld, dan heeft dat nog grotere financiële gevolgen voor de club. "We hebben flinke stappen te zetten en zullen terug moeten in kosten willen wij coronaproof worden", aldus algemeen directeur Paul van der Kraan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen