Feyenoord rouwt om overlijden Eddy Pieters Graafland (86)

29 april 2020, 08:02   Bijgewerkt: 29 april 2020, 09:41

Eddy Pieters Graafland is op 86-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn oude club Feyenoord in de nacht van dinsdag op woensdag bekendgemaakt. Pieters Graafland kwam het gros van zijn loopbaan uit voor de Rotterdamse club, waarmee hij onder meer de Europa Cup I won.

Zijn loopbaan begon hij in Amsterdam bij Ajax, waar hij tot 1958 speelde. Daarna stapte hij over naar Feyenoord, de club waarmee hij zijn grootste successen kende. Zo won de voormalig doelman in Rotterdamse dienst vier landstitel, tweemaal de KNVB Beker en in zijn laatste officiële wedstrijd de Europa Cup 1.

Eddy PG, zoals de 47-voudig Oranje-international ook werd genoemd, was in zijn laatste seizoen als prof op de bank beland. Hoofdtrainer Ernst Happel deed in de finale van de voorganger van de Champions League echter een beroep op hem. Mede dankzij zijn keeperswerk won Feyenoord de eerste grote prijs in de clubgeschiedenis.

"Dat is natuurlijk een mijlpaal geweest", zei Pieters Graafland onlangs in een interview op Feyenoord.nl. "Niet alleen in mijn eigen leven, maar ook in de historie van de club. Als ik mijn eigen berichten uit die tijd nu doorlees, besef ik wel dat ik in mijn voetballeven dingen heb meegemaakt die absoluut top waren, of het nu bij Feyenoord of in Oranje was."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen