'Van Leeuwen slachtoffer van machtsstrijd bij FC Twente'

'Van Leeuwen slachtoffer van machtsstrijd bij FC Twente'

28 april 2020 – Ted van Leeuwen is vermoedelijk het slachtoffer geworden van een machtsstrijd binnen FC Twente. Het vertrek van de technisch directeur van de Tukkers kwam voor iedereen als een verrassing, inclusief voor de weggestuurde hoofdrolspeler zelf. Algemeen directeur Paul van der Kraan ontkent overigens dat het om een machtsstrijd gaat.

TC/Tubantia schrijft over het vertrek van Van Leeuwen dat het gedwongen afscheid als een verrassing komt, ook voor de 'td' zelf. Ook de timing is enigszins vreemd. 'Het moment is opvallend: aan het eind van het seizoen, te midden van allerlei onzekerheden en aan de vooravond van een hoogst onzekere transferperiode waarbij zestien contracten bij FC Twente aflopen', schrijft de regionale krant. Onder andere Haris Vuckic, Aitor Cantalapiedra, Paul Verhaegh vertrekken zeer vermoedelijk, terwijl er nog eens veel meer contracten aflopen. 

Het medium schrijft eveneens dat het tussen Van der Kraan en Van Leeuwen niet meer boterde. "Als je met elkaar werkt is het prettig als je een goede verstandhouding hebt, maar als je allebei hetzelfde doel nastreeft is het geen probleem als het soms niet klikt. Professioneel gezien heb ik uitstekend met Ted kunnen werken", ontkent Van der Kraan de aantijgingen over de onvrede. Volgens TC/Tubantia was er wel sprake van irritatie, die tijdens het seizoen toe zou zijn genomen. Van der Kraan geeft vooral aan dat het tijd is voor een 'ander soort td', ondanks dat Van Leeuwen zijn doelstellingen in de twee jaar dat hij werkzaam was in Enschede heeft gehaald. "We zullen wel tempo moeten gaan maken bij de zoektocht, want er moet het nodige gebeuren."

Toekomst García
Welke gevolgen het vertrek van Van Leeuwen heeft voor trainer Gonzalo García, is officieel niet bekend. Maar het contract van de jonge trainer loopt af en de technisch directeur die hem heeft aangesteld en in moeilijke tijden verdedigde, moet vertrekken. De supporters – die zich in moeilijke tijden ook af en toe op Van Leeuwen richtten – kozen namelijk eerder kant tegen García en voor Wout Brama. Recentelijk werd García's contract formeel opgezegd, waardoor hij zonder financiële gevolgen kan vertrekken uit Enschede. Het scenario dat dat gebeurt, wordt steeds realistischer.

Lees ook: 'Kringetje binnen Twente dat Garcia steunt, wordt steeds kleiner'

gerelateerd