Onana spreekt vertrekwens uit: "Tijd gekomen om stap te maken"

28 april 2020, 21:39

Ajax-doelman Andre Onana heeft een duidelijk signaal afgegeven: de keeper wil komende zomer het liefst een stap maken. Dat betekent dat een vertrek uit Amsterdam nadert, helemaal omdat er eerder interesse van zijn oude club FC Barcelona werd gemeld. "Nu is mijn tijd gekomen om een stap te maken. Die afspraak hebben we vorig jaar gemaakt."

Dat vertelt de doelman in een interview tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik weet nog niet wat er gaat gebeuren, maar mijn ambities en de afspraken zijn duidelijk", aldus Onana, die eerder al serieus werd gelinkt aan Chelsea en Paris Saint-Germain. Ook Borussia Dortmund zou belangstelling hebben.

Inmiddels bevestigt de zaakwaarnemer van Onana dat er interesse is vanuit Catalonië, al is er van een officieel bond nog geen sprake, zo vertelt hij tegenover de ochtendkrant. Wel is de belangstelling gemeld en is er 'veel beweging' rondom Onana, zo laat belangenbehartiger Albert Botines weten. Trainer Erik ten Hag hoopt de goalie te behouden, maar bevestigt ook dat er vorig seizoen een afspraak is gemaakt. De vraag is echter of een dergelijk bedrag in de huidige markt ook op tafel komt. 

Lees ook: Ajax vraagt zich af of transfer Onana naar Barça mogelijk is

Ruildeal met FC Barcelona

Eerder meldde De Telegraaf dat FC Barcelona hoopt op een ruildeal en het wilde mogelijk reservekeeper Neto, toptalent Riqui Puig én Alex Collado of Carles Alena naar Amsterdam brengen om Onana te halen. Ajax zou de goalie echter niet willen laten gaan, volgens Voetbal International twijfelden de Amsterdammers bovendien of een transfer nog haalbaar is. Onana zelf heeft daar met dit interview in elk geval duidelijkheid over gegeven en lijkt inmiddels onhoudbaar voor Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen