Belgische profclub KV Oostende officieel Amerikaans eigendom

28 april 2020, 21:21

De Belgische club KV Oostende is officieel overgenomen door een Amerikaans bedrijf. Investeringsgroep Pacific Media Group (PMG) gaat investeren in de nummer voorlaatste van de Jupiler Pro League. Daarmee is de toekomst van de club financieel veiliggesteld.

Dat heeft de Belgische club laten weten via de officiële kanalen. KV Oostende was een van de clubs die voor volgend seizoen nog geen licentie had gekregen, vanwege de financiële problemen. Die zijn met deze overname voorlopig van de baan, al is het nog onduidelijk hoeveel procent de Amerikanen in handen krijgen.

Lees ook: KV Oostende lijkt gered

Ook moeten de instanties in België nog hun goedkeuring uitspreken over deze overnamen. 'Momenteel wordt sereen en hard gewerkt aan ons licentiedossier dat maandag 4 mei zal worden voorgelegd aan het BAS. Na het behalen van de licentie zal uitgebreider gecommuniceerd worden', schrijft KV Oostende. Als het geen licentie had gekregen, dan was de club afgezakt naar het amateurniveau. Onduidelijk is hoe hoog de club volgend jaar speelt, omdat de afwikkeling van de Belgische club nog niet bekend is en KV Oostende in degradatienood verkeerde voor de coronastop.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen