'PEC-spits Thy staat voor opmerkelijke terugkeer naar Duitsland'

28 april 2020, 20:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PEC Zwolle-aanvaller Lennart Thy (28) vervolgt zijn loopbaan vermoedelijk in Duitsland. Hamburger SV, dat Timo Letschert en Rick van Drongelen onder contract heeft staan, hoopt hem binnen te halen. De spits heeft een aflopend contract in Overijssel en krijgt geen nieuwe verbintenis aangeboden. Mogelijk komt hij daarmee op Bundesliga-niveau terecht, aangezien HSV momenteel derde staat op het tweede niveau van Duitsland. 

Dat schrijft fussballtransfers.com althans en het gerucht doet inmiddels verder in Duitsland de ronde. De geruchten doen in het thuisland van Thy enige wenkbrauwen fronsen, omdat hij eerder jarenlang voor FC St. Pauli speelde, de club waar hij doorbrak in het profvoetbal en tevens de rivaal is van Hamburger SV. Vervolgens keerde hij terug naar Werder Bremen en kwam hij via VVV-Venlo, opnieuw St. Pauli en BB Erzurumspor terecht bij PEC Zwolle. Daar kende hij vorig jaar na de winterstop en begin dit seizoen – als aanvoerder - nog een erg goede start, maar werd het steeds minder.

Eerder kwam De Stentor al naar buiten met het feit dat Thy vermoedelijk moet vertrekken bij PEC Zwolle komende zomer. Hij was zijn basisplaats reeds verloren en kreeg daarom geen nieuwe aanbieding van de club. In de winter zou hij interesse uit Thailand nog hebben afgewimpeld, wat het extra zuur maakt voor PEC. In totaal speelde hij 43 officiële duels voor de Eredivisie-club, waarin hij zeventien maal scoorde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen