ADO Den Haag en Pardew 'in goed overleg' uit elkaar

ADO Den Haag en Pardew 'in goed overleg' uit elkaar

28 april 2020 – ADO Den Haag gaat na de zomer niet verder met trainer Alan Pardew. De Engelse coach, die in de winterstop naar de Hofstad kwam en de club uiteindelijk deze week met meer geluk dan wijsheid in de Eredivisie hield, zal na een half jaar 'in goed overleg' alweer vertrekken. Ook assistent-trainers Chris Powell (50) en Paul Butler (34), wiens contracten tevens aflopen, zullen niet terugkeren in het Cars Jeans Stadion.Dat laat ADO Den Haag weten. "Ik wil iedereen bij ADO Den Haag bedanken voor de afgelopen maanden. In het bijzonder de spelers, die alles hebben gegeven op het veld. Tevens wil ik, ook namens Chris, Mohammed Hamdi en grootaandeelhouder United Vansen bedanken voor hun steun", blikt Pardew terug op de clubsite. "Ik koester positieve gevoelens voor deze club en heb genoten van de passie van de fans. Ik kijk terug op een mooi avontuur in Nederland. Het is jammer dat de samenwerking eindigt, maar ik wens ADO Den Haag veel succes in de toekomst."

Pardew wist alleen de eerste van de door hem acht officiële duels gecoacht te winnen, namelijk van RKC Waalwijk. Maurice Steijn, eerder actief bij de club en ook afgelopen winter stond hij op het lijstje, is volgens De Telegraaf, de gedroomde opvolger an Pardew. Eerder werkte de Engelsman bij onder andere Newcastle United, Crystal Palace en West Bromwich Albion. Veel indruk maakte hij bij ADO niet: hij stond voor de coronastop zelfs op de nominatie om alweer voortijdig te vertrekken.

Nek uitgestoken
Zo ver kwam het echter niet en door het omstreden besluit van de KNVB verlaat Pardew ADO Den Haag bovendien door de voordeur. Mede omdat hij de bonus van naar verluidt 25.000 euro, die hij zou krijgen bij handhaving, niet meeneemt naar Engeland. "Alan heeft vier maanden geleden zijn nek uitgestoken door de klus bij ADO Den Haag aan te nemen in een zeer lastig seizoen voor de club. Daar hebben wij veel respect voor, wat ook geldt voor zijn staat van dienst in het voetbal", aldus algemeen directeur Mohammed Hamdi over het afscheid van Pardew. 

"Wegens de situatie omtrent het coronavirus kon er tot slechts 7 maart gevoetbald worden, maar wij bedanken Alan, Chris en Paul voor hun inspanningen. We wensen ze veel succes en hebben ze laten weten dat ze altijd welkom zullen zijn bij onze club", aldus Hamdi, die eerder al liet doorschemeren dat Steijn een geschikte opvolger van Pardew zou kunnen zijn. 

Lees ook: 'ADO gaat niet door met Pardew en heeft Steijn in vizier'

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 30 mei 2020

  2. vrijdag 29 mei 2020