Feyenoord hervat vrijdag training weer tot eind mei

Feyenoord hervat vrijdag training weer tot eind mei

28 april 2020 – Feyenoord keert vrijdag terug op het trainingsveld van Varkenoord. Nadat het RIVM toestemming gaf voor het beperkt openstellen van topsportaccommodaties heeft Feyenoord gekeken naar de opties en heeft het inmiddels een route gevonden om weer op het veld te gaan staan. Willem II hervat na het weekend eveneens de training weer. Dat schrijven de Rotterdammers op hun clubsite. Feyenoord neemt daarbij alle voorschriften in acht. 'Naast het feit dat alle standaard hygiëne-maatregelen van het RIVM strikt nageleefd dienen te worden, is nog een aantal voorwaarden van toepassing. Zo geldt voor alle aanwezigen onder meer dat ze zowel voor, tijdens als na de training anderhalve meter afstand dienen te houden, terwijl ook de trainingsmaterialen- en apparaten voldoende uit elkaar moeten staan. Ook is het de spelers niet toegestaan voor en na de trainingen bij de poort te stoppen voor het uitdelen van handtekeningen en/of het maken van een praatje met supporters dan wel foto's. De veiligheid van de spelers en de supporters gaat nu eenmaal boven alles', laat de club weten.

Lees ookNederlandse clubs mogen trainingen weer hervatten

Daarnaast wordt er met beperkte aantallen spelers en trainers op het veld gewerkt, wat in praktijk betekent dat er in kleine groepjes wordt getraind. De spelers hebben de laatste weken vooral thuis gewerkt, want op 13 maart werd er voor het laatst gezamenlijk getraind op trainingscomplex 1908. Feyenoord heeft het plan om tot eind mei door te trainen.

Willem II
Ook in Tilburg kwam het nieuws naar buiten dat de trainingen weer hervat worden. 'De richtlijnen schrijven voor dat per trainingssessie hooguit zes klachtenvrije spelers op minstens anderhalve meter van elkaar op het veld mogen. Deze sessies mogen per groep worden begeleid door hooguit twee technische stafleden. Omkleden en douchen doen de spelers thuis', schrijven de Tilburgers. Eerder al communiceerden RKC Waalwijk en FC Twente via de officiële kanalen weer te gaan starten. 


gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 26 mei 2020

  2. maandag 25 mei 2020