Van Leeuwen moet vertrekken bij Twente: "Andere koers"

Van Leeuwen moet vertrekken bij Twente: "Andere koers"

28 april 2020 – Ted van Leeuwen moet komende zomer vertrekken bij FC Twente. De technisch directeur hielp mee te bouwen aan het team dat de Tukkers terug naar de Eredivisie hielp en zorgde voor het elftal dat ze dit seizoen op het hoogste niveau staande hield, toch denkt de directie dat het beter is om na dit jaar uit elkaar te gaan. 'De directie van FC Twente is na evaluatie tot de conclusie gekomen dat het beter is dat de wegen van Ted van Leeuwen en FC Twente zich scheiden.'Dat schrijft FC Twente op de clubsite. "Ted van Leeuwen heeft vorig seizoen met het behalen van de titel in de Eerste Divisie en daardoor te zorgen voor directe terugkeer naar de Eredivisie fantastisch werk geleverd", looft algemeen directeur Paul van der Kraan. "Dit seizoen heeft de club zich, weliswaar op ongebruikelijke wijze, weten te handhaven in de Eredivisie. Om een nieuwe stap te zetten willen we een andere koers varen. Uiteraard zijn we Ted zeer erkentelijk voor al datgene wat hij de afgelopen twee seizoenen heeft gerealiseerd. Daarvoor zijn we hem veel dank verschuldigd."

FC Twente was dit seizoen bezig aan een goed seizoen, maar na de jaarwisseling werd het toch onrustig. De prestaties werden minder en de kritiek op de door Van Leeuwen aangestelde coach Gonzalo García nam onevenredig toe. Een vertrek leek onvermijdelijk, toch bleef de coach in het zadel. Wellicht heeft die onrust meegespeeld bij de beslissing van FC Twente om een andere technisch directeur te zoeken. Of García aanblijft, is onbekend. Het vertrek van Van Leeuwen maakt dat bovendien nog een stuk meer onzeker.

Op het moment dat de Eredivisie werd stilgelegd door het coronavirus, stond FC Twente de veertiende plaats, met slechts één punt meer dan nummer zestien Fortuna Sittard, dat de nacompetitie in had gemoeten. Als de Eredivisie was uitgespeeld, was een felle strijd tegen degradatie onafwendbaar. De opvolger van Van Leeuwen staat een zware klus te wachten, omdat veel contracten aflopen en er door de coronacrisis ongetwijfeld minder budget beschikbaar is. 

Lees ook: 'Kringetje binnen Twente dat Garcia steunt, wordt steeds kleiner'

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 juni 2020

  2. donderdag 4 juni 2020