Nederlandse clubs mogen trainingen weer hervatten

28 april 2020, 11:22   Bijgewerkt: 28 april 2020, 11:30

Nederlandse clubs mogen hun trainingen hervatten, zij het onder strikte maatregelen. De KNVB heeft strikte hygiëneprotocollen opgesteld. Iedere club moet iemand aanstellen die erop toeziet dat dit wordt nageleefd. Voor alles geldt: voor, tijdens en na trainingen dient iedereen 1,5 meter afstand te houden en de standaard maatregelen van het RIVM zijn leidend. Dat laatste betekent dat spugen of snuiten verboden is op het veld. RKC Waalwijk heeft al laten weten woensdag de draad weer op te pakken.

Clubs zijn hierover geïnformeerd door de KNVB. De brief, die de bond stuurde, is in handen van het Algemeen Dagblad. Daarin staat onder andere dat alleen klachtenvrije spelers en stafleden het trainingscomplex van de club mogen betreden. Dit gebeurt in samenspraak met de medische staf. Bij twijfel blijft de persoon thuis. Clubs moeten er bijvoorbeeld voor zorgen dat deurknoppen- en klinken zo weinig mogelijk aangeraakt worden. Deze krijgen tenminste eenmaal per dag een desinfectiebeurt.

Lees ook: FC Twente hervat training in mei volgens 'American style'

Kleine groepen

De eerste week mogen clubs trainen met maximaal zes spelers en twee stafleden per sessie. Gefaseerd kunnen deze aantallen uitgebreid worden. De spelers komen in hun trainingskleding naar de accommodatie en keren met een nieuwe set huiswaarts. Douchen gebeurt voorlopig thuis. Kleedkamers worden alleen gebruikt voor het wisselen van schoeisel en het aanbrengen of afdoen van hartslagmeters.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen