Woerts weerlegt aannames KNVB voor Eredivisie met 20 clubs

28 april 2020, 08:58

Chris Woerts zag een Eredivisie met twintig clubs als de 'best denkbare' oplossing. De sportmarketeer weerlegt de aannames die de KNVB deed om niet voor deze optie te kiezen. "Het is allemaal vrij simpel: de KNVB wil niet dat anderen voor hun denken. Terwijl dat juist in deze crisis wel moet gebeuren", aldus Woerts.

Een Eredivisie met twintig clubs betekende meer midweekse speelronden. In de brief die de KNVB vrijdag stuurde aan de clubs, vroeg de bond zich af of het kon voldoen aan gestelde eisen vanuit de gemeenten en politie. "Volgens mij hebben ze in Spanje en Engeland ook 52 weken in een jaar. En daar kunnen ze het makkelijk inplannen, met ook nog eens extra bekertoernooien en dubbele wedstrijden in die bekertoernooien. Op voorhand met dit argument komen is een zwaktebod", zegt Woerts tegen het [a,https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/hoe-de-knvb-zich-een-hoop-ellende-had-kunnen-besparen~ab3a08f5/,_blank,Algemeen Dagblad]. "Maak eerst een plan en leg het voor. En waar hebben we het over? Vier rondjes… Nog los van het gegeven dat voetbal zonder publiek nog wel even van toepassing zal zijn. Dat betekent ook geen uitsupporters, dus de hobbels met de gemeenten en politie zijn zo genomen."

Lees meer: 'KNVB wimpelde een kraakhelder én gesteund plan van Ajax af'

Ook veronderstelde de KNVB dat twintig clubs resulteert in hogere kosten voor clubs vanwege onder andere huisvesting, catering, beveiliging, personeel en vervoer. Woerts: "Dit is direct al van tafel geveegd. Gewoon onzin. Spelen met 20 clubs maakt compenseren voor gemiste duels in dit seizoen ook mogelijk voor FOX, supporters, sponsors en business clubs. En de clubs uit de Eerste Divisie dienen voor gederfde inkomsten gecompenseerd de worden. Er komen dus ook inkomsten binnen en juist op dit vlak kan de KNVB de helpende hand bieden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen