RKC-kamp: "100% zeker dat wij komend seizoen Eredivisie spelen"

27 april 2020, 21:05

RKC is niet onder de indruk van de maatregelen die SC Cambuur en De Graafschap lijken te nemen. Frank van Mosselveld, directeur van de Waalwijkers, weet het zeker: zijn ploeg speelt ook volgend seizoen gewoon in de Eredivisie.

Van Mosselveld zag dat RKC en ADO Den Haag door het veelbesproken besluit van het bestuur betaald voetbal in de Eredivisie blijven, terwijl SC Cambuur en De Graafschap de sprong naar het hoogste niveau niet maken. Bij de benadeelde ploegen is veel ophef, terwijl de opluchting de boventoon voert bij RKC. "Maar ik kan er niks aan doen dat de KNVB voor dit besluit heeft gekozen", geeft de directeur aan bij Omroep Brabant. "Dus, ik weet 100 procent zeker dat wij komend seizoen in de eredivisie spelen."

Een veelgehoorde reactie is dat degradatie van RKC, dat elf punten achterstand had op een niet-degradatieplek, een kwestie van tijd was. Van Mosselveld kan daar weinig mee, al geeft hij toe dat de kans niet groot was dat de Brabanders zich op eigen kracht zouden handhaven. "Wij weten als geen ander dat onze positie verre van rooskleurig was. Maar je bent pas gedegradeerd als je de achterstand niet meer kan inhalen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen