'Telstar na Roda tweede KKD-club die tegen promotie stemde'

27 april 2020, 19:06

Telstar is de tweede club uit de Eerste Divisie die tegen het scenario waarbij SC Cambuur en De Graafschap promoveerden naar de Eredivisie heeft gestemd. Dat weet Veronica Inside althans. Daarbij zou de club van trainer Andries Jonker zich voegen bij Roda JC, dat al aangaf 'tegen' te hebben gestemd.

Eerder bleek dat twee clubs uit het tweede niveau van Nederland tegen de optie stemden waarbij de nummers een en twee van de competitie zouden promoveren naar de Eredivisie. SC Cambuur-trainer Henk de Jong vond dat die twee clubs de competitie 'een mes in de rug staken'. Toen was niet bekend om welke voetbalclubs het ging.

Daarna trad Roda naar buiten als een van de twee clubs die 'tegen' stemde. Volgens Veronica Inside is Telstar dus de tweede club uit de Eerste Divisie. Volgens verschillende berichten waren Willem II, Heracles Almelo, FC Twente, Fortuna Sittard, ADO Den Haag, RKC Waalwijk en VVV-Venlo de zeven andere clubs.

In totaal stemden zestien clubs voor de promotie/degradatieregeling, terwijl er negen verenigingen niet stemden. Desondanks besloot de KNVB om geen clubs te laten promoveren en degraderen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen