VVV moet door coronacrisis flink terug in salariskosten

VVV moet door coronacrisis flink terug in salariskosten

27 april 2020 – Door de coronacrisis moet er bij VVV-Venlo flink gesneden worden in de salarissen. Volgens manager voetbal Stan Valckx gaat het vooralsnog om een kwart van het totale salarisbudget. Al vreest hij dat dat percentage nog een stuk hoger wordt.Dat is zijn zorgelijke conclusie in gesprek met Voetbal International. Bij VVV, waar trainer Hans de Koning vandaag zijn contract verlengde, gaat de spelersselectie van 20 tot 21 spelers terug naar 16 of 17 voetballers. "En dat is dan ook nog gebaseerd op een seizoen voetballen mét publiek. Dus we houden momenteel wel een slag om de arm en kunnen nog niet alle besluiten nemen die we willen nemen." Valckx geeft ook aan dat de jeugd door de omstandigheden meer kansen gaat krijgen.

Vrezen voor het voortbestaan, doet de oud-prof niet. "Het zijn moeilijke tijden, maar er heerst hier geen paniek. En de problemen die bij ons spelen, spelen elders ook. In relatieve zin zullen we vermoedelijk dus niet zomaar achterop raken bij de andere clubs."

In de zoektocht naar goedkope aanwinsten, is VVV uitgekomen bij het failliete SC Lokeren. Guus Hupperts moet de spelersgroep van De Koning versterken, zijn de laatste berichten. Valckx wil er tegenover VI weinig over kwijt. "Maar het is zo dat we deze zomer weer onze complete voorhoede kwijtraken, zoals vrijwel elk jaar, en dat we aanvallers met zijn kwaliteiten wel kunnen gebruiken."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 27 november 2020