Robben miste de voetballerij: "Ik ben nu eenmaal topsporter"

Robben miste de voetballerij: "Ik ben nu eenmaal topsporter"

27 april 2020 – Arjen Robben stopte vorig seizoen met voetballen, maar de buitenspeler geeft toe de voetballerij geregeld te missen. Die uitspraak doet hij in een podcast van Bayern München, waar hij ook aangeeft te genieten van zijn voetbalpensioen.Met een kampioenschap en doelpunt in zijn afscheidswedstrijd was het duel om niet te vergeten. Robben (en Franck Ribéry) lieten Bayern na tien jaar achter zich. Waar de Fransman nog bij Fiorentina aan de slag ging, vond Robben het wel goed geweest. En dat terwijl PSV en FC Groningen hem nog een jaartje wilde hebben.

Robben wees die interesse af, maar heeft soms wel spijt van het beëndigen van zijn loopbaan. "Misschien zal ik dat altijd wel blijven houden. Ik ben nu eenmaal topsporter", legt hij uit. Door de coronacrisis ligt de voetballerij compleet stil, maar zonder het virus had Robben nog kriebels gehad. "In het begin heb ik het voetbal helemaal niet gemist. Daarna kwam er echter een periode waarin het weer een beetje begon te kriebelen."

Het beëindigen van zijn carrière betekende wel dat de buitenspeler veel tijd voor andere dingen had. Daar maakte hij voor de crisis gretig gebruik van. Een groot pluspunt als je jarenlang alles in het teken van de sport heb gesteld, aldus Robben. "Ik heb hiervoor nooit iets voor mezelf kunnen plannen, maar nu wel."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 juni 2020

  2. donderdag 4 juni 2020