Sparta kijkt vooruit en neemt Heylen over van FC Emmen

27 april 2020, 15:45

Het is zeer rustig op de transfermarkt, maar Sparta Rotterdam zit niet stil. De club is midden in de coronacrisis met transfernieuws naar buiten getreden. De Eredivisie-club gaat namelijk in zee met Michaël Heylen.

De 26-jarige verdediger komt over van FC Emmen en heeft voor twee seizoenen getekend. De Belg speelde afgelopen seizoen negentien Eredivisie-duels voor Emmen, dat hem in de zomer daarvoor oppikte bij Zulte Waregem. Nu gaat hij aan de slag bij Sparta. "We zijn blij dat we tot een akkoord zijn gekomen", zegt Directeur Betaald Voetbal Henk van Stee. "Dit seizoen was hij een vaste waarde bij Emmen. We volgden Michaël al langere tijd en ondanks interesse van clubs uit Nederland en een aantal uit het buitenland heeft hij bewust gekozen voor Sparta om zich hier verder te ontwikkelen."

Het is enigszins vreemd om midden in de crisis een nieuwe speler te halen, beseft directeur Manfred Laros. "Ik kan me goed voorstellen dat een mogelijke pas op de plaats vanwege de onzekerheden in het betaalde voetbal niet geheel strookt met het contracteren van nieuwe spelers. Het is echter wel zo dat de continuïteit van de club, zeker op sportief vlak, gewaarborgd moet worden. Dat is cruciaal om sportief goed voor de dag te kunnen komen wanneer het nieuwe voetbalseizoen start. Sparta moet zich namelijk voorbereiden op een nieuw seizoen Eredivisie en zich daarin wederom handhaven."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen