Willem II-directeur Van Geel spreekt van 'absurde situaties' in top

27 april 2020, 15:39

Door de coronacrisis hebben alle clubs het ineens lastig, zo weet ook Martin van Geel. De directeur van Willem II heeft het met zijn club moeilijk om de tijd door te komen, maar is desondanks positief. Waar hij zich wel over verbaast, is hoe het er bij de topclubs aan toe gaat.

"Ook voor ons is het heel lastig om deze periode door te komen", zegt Van Geel tegen Willem II TV. "We hebben ons op alle aangeboden maatregelen ingeschreven. We zijn in aanmerking gekomen voor de NOW-regeling (werktijdverkorting, red.) en hebben tevens een beroep gedaan op het noodfonds van de ECV." Willem II doet er alles aan om te overleven. "Het was ook een kwestie van mediageld naar voren halen dat eigenlijk bestemd was voor het volgende seizoen. We proberen allerlei maatregelen te nemen om deze zware tijden te overleven."

Bij topclubs gaat het er anders aan toe, ziet Van Geel. Hij spreekt van 'absurde situaties'. "Het imago van de voetbalbranche is bepaald niet de beste. Als je bij de overheid aanklopt wordt er snel gekeken naar wat je zelf gaat doen. Het zijn absurde situaties bij Barcelona, Real Madrid, Juventus en in eigen land wellicht Ajax. Het gaat om miljoenen, vele miljoenen." Van Geel zegt dat Willem II 'normale salarissen' hanteert die passen in het rechterrijtje van de Eredivisie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen