FC Emmen breekt verbintenis bewierookte trainer Lukkien open

27 april 2020, 13:45   Bijgewerkt: 27 april 2020, 13:50

Het gelukkige huwelijk tussen Dick Lukkien en FC Emmen is voorlopig nog niet ten einde. De trainer staat sinds 2016 aan het roer in Drenthe en heeft met de club een knappe opmars gemaakt van de Eerste Divisie naar de middenmoot van de Eredivisie. Het is reden voor Emmen om het contract van de trainer open te breken en te verlengen tot 2023.

De club uit Drenthe kondigt dat nieuws maandag aan op de clubwebsite. Lukkien begon zijn trainersloopbaan in 2002 bij BV Veendam waar hij fungeerde als assistent-trainer. In 2010 ging hij aan het werk bij FC Groningen en in 2016 trok de trainer naar Emmen. In zijn tweede seizoen lukte het de club om via de play-offs te promoveren naar de Eredivisie. Verwacht werd dat Emmen het moeilijk zou krijgen, maar Lukkien slaagde erin om de club twee seizoenen op rij in de Eredivisie te houden. In het eerste seizoen eindigde Emmen als veertiende, terwijl afgelopen voetbaljaar werd afgesloten als nummer twaalf. Ook volgend seizoen wordt er Eredivisie-voetbal gespeeld aan de Oude Meerdijk.

Dat zal gebeuren met Lukkien nog steeds aan het roer. Voorzitter Ronald Lubbers is blij met de contractverlenging. "Het zijn moeilijke tijden, ook voor voetbalclubs. Maar we moeten ook vooruit blijven kijken naar wat er na de coronacrisis komt. Sinds het trainingskamp in Spanje zijn we gaan praten over ambities en de toekomst. De samenwerking bevalt aan beide kanten erg goed. Om het goede gevoel, de ambities en het vertrouwen in de toekomst te bekrachtigen, is het contract van Dick opengebroken en met twee extra jaren verlengd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor โ‚ฌ60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor โ‚ฌ60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen